- Autor: MarketaR
- Uživatelský recept
- Porce: 100.00
3 vejce, 100g tmavý cukr, 1 ks van. cukr, 40g med, 180ml olej, 300g jablka, 200g mrkev, 1 lžíce jedlá soda, 2 čajové lžíce perníkového koření ( nemusí být), 90g mandle, 40g brusinky, 200g špaldová mouka, 200g celozrnná žitná mouka
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 180 |
Hrozinky | 40 |
Mandle | 90 |
Cukr průměr | 120 |
Med | 40 |
Jablka | 300 |
Mrkev | 200 |
Vejce celá průměr | 165 |
Mouka žitná průměr | 200 |
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Energetická hodnota celkem: 19447 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 249,
Sacharidy (g): 511,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 221,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 194 kJ
Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 5.1, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme med, olej, strouhaná jablka, mrkev, ořechy a brusinky. Pak vmícháme mouku a lehce sníh z bílků. Těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a nebo na pečícím papíru upečeme na plechu. Těsto je tužší, ale po upečení je vláčné.Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Můžeme ozdobit čokoládou a posypat kokosem. Nebo kousky čokolády vmíchat přímo do těsta.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.